a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τον ρόλο που παίζουν τα κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα στον βρώμικο πόλεμο κατά του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό ιστολόγιο Fimotro.

Γράφει ο Κ.Π. Αγαπητό Fimotro,

"Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη βουλή, όλοι τα είδατε, όλοι τα παρακολουθήσατε. Δεν θα τα σχολιάσω. Θα σχολάσω όμως τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν τα κανάλια, τα γεγονότα. Έχω γράψει πολλές φορές ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουν και χτυπούν τη Χρυσή Αυγή τα ΜΜΕ είναι λάθος. «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».

Όταν όλα τα ΜΜΕ κάνουν πρώτο θέμα τα γεγονότα της βουλής και αφιερώνουν 15-20 λεπτά στους Χρυσαυγίτες βουλευτές, με υποτιμητικά σχόλια και ύβρεις, ανταποδίδοντας, τα του Καίσαρος -σωστό, λάθος αυτό είναι άλλο θέμα- να μην αναρωτιούνται γιατί η Χρυσή Αυγή σπάει τα κοντέρ. Εάν συνεχίσουν έτσι, στις επόμενες εκλογές, θα την κάνουν δεύτερο κόμμα. Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καταλάβει την ψυχολογία του Έλληνα και πως αντιμετωπίζει την ενημέρωση και την «πλύση» εγκεφάλου.

Διότι εδώ, δεν δίνεται απλά το γεγονός, η είδηση όπως είναι. Αλλά ο δημοσιογράφος παίρνει θέση, σχολιάζει, κρίνει, επικρίνει στα ρεπορτάζ και τα δελτία ειδήσεων. Προσωπικά πιστεύω, μέσα από την εμπειρία και την ταπεινότητα μου, ότι μια ειδησεογραφική υποβάθμιση, χωρίς το μεγεθυντικό φακό των γεγονότων προς τέρψιν των τηλεθεατών, με λεπτομέρειες κλειδαρότρυπας, θα ήταν πιο χρήσιμο για τον κόσμο της μικρής οθόνης.

Καλό θα είναι οι δημοσιογράφοι να ζητήσουν και τη γνώμη των ψυχιάτρων και να κάνουν εκπομπές, ποιοι είναι αυτοί, και για πιο λόγο ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Πως οι απλοί ψηφοφόροι, αντιμετωπίζουν την μιντιακή επίθεση ενός κόμματος και του φυλακισμένου αρχηγού του; Πρέπει να γνωρίζουν, αναλυτές και σχολιαστές, ότι για τα τόσα δεινά που περνάει ο Έλληνας, ζητάει εκδίκηση, και αυτή η πολιτική εκδίκηση για τους πολιτικούς, τον σπρώχνει στη Χρυσή Αυγή.

Αυτό ας το έχουν υπ΄όψιν τους τα μιντιακά συγκροτήματα και οι «ειδικοί» σχολιαστές. Για τα όσα συνέβησαν στη βουλή με τη Χρυσή Αυγή και πως τα είδαν οι τηλεθεατές, μέσα από όλα τα δίκτυα και αν τα καταδικάζουν, δεν έχουν, παρά να κάνουν μια δημοσκόπηση-έρευνα. Σας το προτείνω απερίφραστα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι.

Σε αυτή τη «θεατρική» παράσταση, μεγάλη ευθύνη έχει και η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα. Η δικαιοσύνη, που διαρρέει όλα τα πορίσματα και ανακρίσεις με κάθε λεπτομέρεια πριν τη δίκη. Η αστυνομία που διοργανώνει Show μεταφοράς με κλούβες και χειροπέδες, στο προαύλιο της βουλής, και μέτρα ασφαλείας που δεν λαμβάνονται ούτε σε επίσκεψη Αμερικανού προέδρου. Όλα αυτά μπορεί να είναι ασήμαντα, αλλά έχουν τη σημασία τους.

Γι΄αυτό και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης είναι τεράστιες. Σαμαράς-Βενιζέλος, έχουν μια παγκόσμια πρωτιά σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, και μοναδικό φαινόμενο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη των 27, που θα πρέπει οι μελλοντικοί ιστορικοί να μελετήσουν. Θα είναι οι μοναδικοί πολιτικοί αρχηγοί ελεύθερης χώρας, που έκλεισαν και «φίμωσαν» τη δημόσια τηλεόραση και έβαλαν φυλακή αρχηγό πολιτικού κόμματος πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη, και τον έφεραν στη βουλή με χειροπέδες!

Φαίνεται ότι ο πολιτικός κόσμος δεν διδάχτηκε τίποτα από το βρώμικο ΄89. Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης, αναγνώρισε ότι ήταν λάθος η παραπομπή σε δίκη του Α. Παπανδρέου, γι΄αυτό και δικαιώθηκε στις εκλογές του ΄93. Ας το έχουν αυτό υπ΄όψιν τους(κυρίως) οι ψευτοκουλτουριάρηδες και να αλλάξουν ρότα! Ας τους αγνοήσουν. Η παροιμία, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες είναι σοφή!

Μια δημοσκόπηση λοιπόν, θα δείξει τα ποσοστά της Χρυσή Αυγή μετά τα όσα συνέβησαν στο κοινοβούλιο. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά, όχι ποινικά, και κυρίως όχι «μιντιακά», υβρίζοντας. Το να ακούγεται, εντός εκτός βουλής από πολιτικούς, μια καθημερινή «λούπα», φασίστες, ναζί, νεοναζί, δολοφόνοι, εγκληματίες και πολλά άλλα, με «ξόρκια» δεν λύνουν το πρόβλημα. Απλά φουντώνουν το πολιτικό μίσος στη συνείδηση του Έλληνα.

Όταν από τα τηλεοπτικά «παραθυρόφυλλα» και επίσημα πολιτικά χείλη ακούγονται τα «μύρια όσα» χωρίς αντίλογο, ποιος κερδίζει; Ας χαμηλώσουν οι μιντιακοί τόνοι, για τα όσα λέγονται και ακούγονται από τους χρυσαυγίτες και να μην τα αναπαράγουν για υψηλή τηλεθέαση. Μην τους κάνουμε ήρωες, για τα όσα λένε και πράττουν, όσο χυδαία και αν είναι αυτά. Όταν κάποιος νιώθει αδικημένος και φυλακισμένος, όλοι γνωρίζουμε πως μπορεί να συμπεριφερθεί.

Αυτός ο τρόπος, αντιμετώπισης και επίθεσης σπρώχνει περισσότερους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της. Θυμηθείτε με σε επόμενες δημοσκοπήσεις και εθνικές εκλογές!"

Εμείς θα πούμε κάτι πιο απλό: Δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό των δημοσιογράφων των καναλιών με τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή. Απλά πρέπει να ζήσουν κι αυτοί. Όπως επίσης πρέπει να κλείσουν τα mega-deals και οι ιδιοκτήτες των καναλιών.

Καλές οι ιδέες και το πάθος αλλά δεν γεμίζει το καρότσι του σούπερ-μάρκετ με ιδέες (αυτό για τα "λιανά" της δημοσιογραφίας) ούτε κτίζονται πολυτελείς μεζονέτες (αυτό για τους μεγαλοδημοσιογράφους) με το εθνικό πάθος... Όπως λέει και ο Νονός στην ομώνυμη ταινία: "Nothing personal. It's just business"! Τόσο απλά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου